');
Blankenberge 18/19 sept 2021

Malle – Blankenberge – Malle     18/19 september 2021

 

Na een zotte bui was er een voorstel om nog eens naar de Zee te fietsen .Blankenberge werd als doel voorgesteld.

 

Op zaterdag 08.30 was het verzamelen geblazen om de koffers in te laden en naar goede gewoonte kon er deze keer op tijd vertrokken worden.

 

Aan een rustig tempo vertrokken en via de voetgangerstunnel richting linker oever naar Beveren waar wel wat wegenwerken voor wat hinder zorgde. Na Beveren reden we door kronkelende en goed bereidbare wegen richting de tussenstop in Westdorpe (de Baeckermat) waar de bestelde spaghetti genuttigd werd. Vertrokken en al onmiddellijk voor de brug in Sas van Gent.

 

Op de baan Eeklo - Kaprijke was er een knal dat de duiven op deed vliegen en de Hedwig zijn achterband het begaf. Volgens de ene was hij versleten en volgens de ander kon je daar nog met gemak 1000 km mee doen. Wachtend op de volgwagen die de verkeerde kant was opgereden.

 

Nadien konden we een stukje parcours van het WK tijdrijden uitproberen via  de kasseien van Damme en Dudzele richting Blankenberge waar we rond 16.30 aankwamen.

 

Rustig een pintje gedronken en nadien inchecken in hotel Malecot Boutique , wat oud maar zeer proper en goede service. Om 20.00 eten in de Venitien en dan rustig gaan slapen.

 

Na de gebruikelijke groepsfoto met een toch klein hartje richting WK parcours met de vraag of we er wel door zouden kunnen , maar blijkbaar sliepen de renners en officials nog. Langs een ander wel wat drukkere weg terug om in Stekene de betere spaghetti te  nuttigen in de Pelgrim. In Beveren moesten we een alternatieve route nemen om de wegenwerken te omzeilen. Terug via de voetgangerstunnel naar Antwerpen waar we gebruik konden maken van de autoluwe zondag en gewoon over de Leien konden fietsen.

 

Het laatste gedeelte hebben we langs de sukkelaars van Schilde gereden om zo naar de Waterstraat te fietsen . Iedereen kwam goed aan met de nodige vechtlust om de laatste loodjes te verwerken.

 

Als laatste stop bij KZ vielen de broodjes in smaak en dronken we de laatste pint om veilig naar huis weer te keren.

 

Bedankt aan de groep om er steeds een gezellige sfeer er in te houden .

Bedankt Stef om ons te willen volgen met de bezemwagen.

 

Theo