');
Mallorca 2019

Mallorca 2019 17 april tot 22 april

Vlucht : vanuit Eindhoven met Transavia
Transfert van luchthaven naar hotel via : Balearic-Transfert
Hotel : Helios in Can Pastilla
Fietsen : Berganti Bike’s

DAG 01 :

Net als verleden jaar vertrokken wij rond 04.15 op weg naar de luchthaven van Eindhoven.
Wij hadden vijf parkeerplaatsen voorzien om de wagens daar achter te laten. Weinig verkeer op de baan en dus tijdig aanwezig op luchthaven.
Weinig problemen met inchecken en douane controle en geen vertraging met de vlucht.
Aangekomen in Mallorca moesten we even wachten op de bus om ons naar het hotel te brengen.
Vlot inchecken in het hotel (vier van de 12 kamers waren beschikbaar )en het afhalen van de bestelde fietsen bij Berganti verliet ook vlot op twee fietsen na die een dag later bleken te staan in hun computer. Toch alles vlot verlopen. Fiets van PT was niet te recupereren .
Na een over heerlijke lasagne of spaghetti in het restaurant over het hotel waren we klaar voor de start van de eerste rit.

RIT 1 :
Groep A
Via de grote baan richting zuidkant om langs het bekende Kiekenskot een luske te maken naar de zee. Dan richting Campos om dan via Llucmajor de bekende Randa als hoogte punt te bedwingen. Verder langs Algaida via de nevenbaan langs de autostrade een duik te pakken naar eindpunt . 105 km
Groep B
Na wat pogingen om de Arenal uit te komen via de nevenbaan langs een andere autostrade naar Llucmajor richting Porreres om via de andere kant naar de Randa te rijden. Boven op de top stond toevallig het A-team alsof ze ons stonden op te wachten. Nadien binnengereden langs de gekende langebaan . 75 KM
RIT 2 :
Groep A   Soller - Puig Major 135 km
De klassieke klimrit met Soler langs de beklimming met de talrijke bochten en Puig Major. Door een kapotte spaak in de afdaling hebben we de port sa Calobra letterlijk links laten liggen en hebben we onze tolk Dave aan het werk gezet om Berganti met een nieuw wiel tot daar te krijgen wat ook gelukt is zodat we samen de weg konden vervolgen. Beklimming van de Puig Major zorgde voor de nodige zuchten. De inspanning werd verwerkt bij het Duits cafe.

Groep B Zuidertoer. 100 km
Wij hebben vandaag dezelfde route gereden als de A-groep gisteren. Wij hebben in het Kiekenskot even een Cafe con Latte of frisdrank genomen om dan in Campos het middagmaal te nuttigen. Om verder te rijden hebben wij de grote baan vermeden en langs de groene weg genomen .Daarna hebben we de Randa links laten liggen en in Algaida een tweede stop ingelast. Nadien ook de duik naar het einde met ongekende snelheden.


RIT 3 :
Groep A 7 man FORMENTOT 190 km 6 man Pollenca 160 km
Koninginnenrit richting Formentor. Windop en door de heuvels richting het noorden zelfs wat regen moeten trotseren. Eens aangekomen aan de kust in Pollenca is er gesplitst zodat enkel met de A+ richting de befaamde vuurtoren werd gereden. De laatste km’s naar de toren waren een serieuze beproeving door de stormwind maar zijn er alle heelhuids geraakt. De terugrit verliep vlot met de wind in de rug over de gloeiende wegen.

Groep B Oversteek naar Son Serra de Marina 115 km 10 leden
Met de wind op de kop en listig weer zijn we vertrokken naar de andere kant van het eiland. Met hulp van WS en ES zijn we zonder stoppen naar de tussenstop gereden wegens het koude weer. Ginder hebben we een goed middag maal genomen en met de wind in de rug de terug weg aangevat. Na de nodige hoogte verschillen een laatste stop langs de autostrade en dan weer de duik naar eindpunt aangevangen.


RIT 4 :
Groep A Andratx - Espories - Valldemossa - Palma 105 km 17 leden + 4 White Cliffs Ladies
Wegens wind en moeilijkheidsgraad van de rit was er een samenwerking tussen de twee groepen. Zijn we verbroedert met de dames white cliffs voor een rit te vertrekken langs Palma , militaire kamp en naar de kust. Via de kustweg tot Valdemossa om zo door Palma terug te keren naar het Hotel. +-105 km


Groep B Vervangingsrit 52 km 5 leden + 3 gr
Wegens de wind is de rit ingekort tot een korte uitstap met de beklimming van de bekende langebaan. SDP verliet de groep al na 5 km wegens moeilijkheden met zijn hoge velgen . In Llucmajor een speciale spaghetti genomen en langs de volgende groen wegen richting Kiekenskot en Hotel Hilton naar de grote baan om in de Arenal uit te komen. Rustige rit.

RIT 5 :

Groep A Vervangingrit   52 km
Na de vorige zware avond , de strakke wind en al de nodige kilometers werd beslist een rustig ritje van een 50km in beperkt gezelschap te rijden . Met een koffie pauze in Llucmajor
SC had nog de goede bene en fietsen nog 102 km bijeen.

Groep B Vervangingsrit   40 km
Om de zelfde reden als voor de A groep werden de benen los gereden langs de kustlijn. Maar omdat deze niet ver genoeg liep werd er beslist om verder te rijden tot Hilton Hotel, Llucmajor om dan langs de autostrade binnen te rijden. Langs deze route een spaak uit het wiel bij ES die verder binnen is gereden om dit slechte wiel.


Al bij al waren er slechts 3 lekke banden en twee spaken stuk.

TERUGWEG :
Anders dan de ander jaren vertrokken we om 07.30 uit het hotel na eerst nog een coffieke.Op de luchthaven konden we in alle rust inchecken en vertrokken we dit jaar wel op tijd om veilig te landen in Eindhoven. In groep met bagage tot de auto’s en na een klein uurke waren we in Westmalle.
Bedankt aan iedereen voor de gezellige sfeer en misschien volgend jaar terug.

Bart M. en Theo