');
2013  Izegem

Verslag Izegem 07-08-09 juni 2013

Daar onze vaste reporter zijne stylo is kwijt gespeeld ,moeten we zelf in pen kruipen.
De dichterlijk en poëtische teksten zullen we zeker missen .
Op vrijdag 07 juni toen de meeste mensen nog in hun nestje lagen en door de opkomende zon twijfelden of ze al zouden opstaan of nog even in lepeltjesvorm naast elkaar zouden kruipen, vertrokken wij met de wagen stipt om 06.00 uur richting Izegem waar onze sportbestuurder Jef Braeckeveld ons stond op te wachten aan het mondaine Parkhotel .
Aldaar aangekomen konden we eerst gebruik maken van een overheerlijk en luxueus ontbijt voorzien van spek met eieren , alle soorten vlees , vers fruit , verschillende soorten broodjes , enz.
Dan gingen we ons klaarmaken voor de eerste rit richting Ploegsteert en de Kemmelberg. Hierover moeten we niets meer vertellen en kan je misschien het vorige verslag even doornemen om alles nog eens op een rijtje te zetten.
Onder de eerste zonnestralen van het jaar en in korte broek en korte mouwen zijn we vertrokken voor een afstand van 140 km langs de prachtige streek.
In Ploegsteert hebben we onze innerlijke mens versterkt en een plechtig en bedeesd bezoek gebracht aan onze grote overleden wielerheld : Frank Vandenbroucke. Dan op naar de Kemmelberg waar onze Witte alles uit zijn tengere lijf perste om zeker boven te geraken en misschien deze keer een glimp op te vangen van Veronique .
Na allen goed te zijn aangekomen en de nodige verfrissing gehad te hebben werden we aan tafel verwacht in den bistro Vincent die een aangepaste menu op ons bord bracht.
Vrijdag 07 juni was er ‘s avonds de interland België – Servië , waar we met zijn allen hebben naar gekeken in het café op den hoek met de beruchte biechtstoel. Eerste dag goed afgesloten en allen vlug het bedje in.

Zaterdag , sterke ZW wind met een beaufort dat nog moet worden uitgevonden. Waar was de zon? Vandaag ging het richting Westvleteren ook voor ongeveer 140 kleine kilometers.
Langs de kronkelende wegen van het Vlaamscheland reden we richting Ijzer en zagen we sporen van de gesneuvelde soldaten op de alom aanwezige kerkhoven. Tegen de middag hebben we onze lunch kunnen nuttigen in het café aan de overkant van de abdij.
Met de schrik in de benen stapte we terug op ons stalen ros om de terugweg aan te vatten omdat de wind nu wel degelijk tegen zou zitten , maar al bij al viel dit reuze mee en waren we sneller terug dan we gedacht hadden.
Op zaterdagavond verwelkomde Vincent ons weer en voorzag hij ons weer van een degelijke maaltijd. Op de grote markt van Izegem hebben we bij pot en pint van alles besproken en belande iedereen op zijn manier in zijn bedje .
Zondag was alweer tijd om afscheid te nemen van het weekend en deden we nog een ochtendritje van 80 km richting Brugge.
Na ’s middags nog een spaghetti tot ons te nemen reden we voldaan en tevreden met de auto terug naar Westmalle waar ons bomma soep met ballekes had voorzien.
Voilla, een verslag van dit weekend , maar ik hoop dat onze reporter zijn stylo mag terug vinden en het volgend verslag weer uit zijn wonderlijk brein mag vloeien.

Bedankt Wim voor de weer prachtige organisatie.
Bedankt Leden voor het talrijk opkomen en de gezellige sfeer aldaar.
Bedankt Bomma voor de soep.

Grtjs

Theo