');
Biervliet 2007

Verslag van een weekend Biervliet


Zaterdag 15 september

Als er iets meezat toen we naar Biervliet vertrokken was het zeker het weer.
De wind kwam uit de goede richting en de temperatuur was subliem.
Iedereen was goed op tijd zodat het startschot snel gegeven kon worden na de deskundige
briefing van onze begeleider Wim.We vertrokken aan een sappig tempo richting Brecht.
Blijkbaar had Wim een zenderke in zijn zak zitten, want de eerste vier verkeerslichten sprongen telkens op groen toen we daar aan kwamen .
Na ongeveer 88 km begon de inwendige mens te pruttelen en konden we onze lunch nuttigen aan een gezellig baanrestaurant aan de kant van Nisse. Eric Brabants was ondertussen tweemaal lek gereden en tijdens deze rustpauze werd zijn voorwiel op deskundige wijze hersteld.
In de polder maakten we ons eerste luske met een flinke kasseistrook als toemaatje.
Voor het tweede deel van het traject reden we kilometers door de peren en appelbomen en langs formidabele fietspaden richting Vlissingen waar we de veerpont namen naar Breskens.
In Vlissingen moesten we wachten omdat onze begeleiders rond moesten rijden langs de nieuwe tunnel en zij wachtten ons op aan de overzijde. Vanuit Breskens zetten wij de weg verder naar Biervliet met de wind op de snoet en arriveerden ongeveer rond vijf uur na 151 km.
Voordat de kamers werden verdeeld werd de dorst reeds flink gelest. Nadat ieder zich terug gefatsoeneerd had werd het avondmaal geserveerd met een voorgerecht van verschillende vissoorten, het hoofdgerecht was pangasius en een ijsje als toetje.
Nadien werd er bij een pintje nog nagekaart over koetjes en kalfjes en was eenieder op tijd in zijn bedje !!!Zondag 16 september

Ontbijt om 07.30, de harde broodjes, bruinbrood en krentenbrood ging goed naar binnen ondanks de korte nacht voor sommigen onder ons.
Na het maken van de groepsfoto kon de terugreis beginnen. Net zoals gisteren reden we langs prachtige binnenwegen en de rolluiken aan de ogen gingen stilletje open. We stonden voor de brug Gent-Terneuzen die wonder boven wonder zijwaarts openging wat voor sommigen onder ons voor de eerste keer werd gezien. We naderden terug ons Belgieland en ondervonden dat fiets en wegennet van een andere kwaliteit waren.
Aan de kant van Puurs-Bornem vond Wim een tweede kasseistrook die iedereen weer wakker schudde.
Aan de Brouwerij van den Duvel konden we ons lunchpakket dat we hadden meegekregen nuttigen.
Na deze laatste pauze vatten we het laatste deel van onze trip aan langs Temse,Mechelen,Lier.
In Mechelen moesten we een kleine omleiding volgen naar aanleiding van een triatlon.
Na Putte,Berlaar richting Nijlen kregen we onze derde kasseistrook onder de wielen geschoven. Na nog een lekke band van Erwin Brabants werd de rit na 160 km tot een goed eind gebracht zodat we rond 16.15 in Malle aankwamen.
Julienne had voor tomaten en pompoensoep gezorgd en ieder nam nadien afscheid aan dit geslaagd weekend.

Tot slot zeker een ongelooflijke dank aan Wim Martens voor deze uitzonderlijke trip.